Еколошки консалтинг

Консалтингот во областа на животната средина е индустрија која сега вреди 19.1 милијарди долари и се уште расте. Од 2008 година до денес, оваа индустрија забележала раст од 7 проценти и се очекува во наредните пет години да порасне уште за 9.4 проценти. Ваквиот раст се должи на зголемената побарувачка на ресурси, владините политики и технолошките подобрувања, велат во IBISWorld , коишто го подготвија овој извештај.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.